Poekie

Touwtjes achterna rennen? Nee hoor, mijn katten spelen liever Russische roulette. Dit vindt vooral plaats op de dagen rond Oud en Nieuw. In deze versie van het aloude gezelschapsspel verandert de poezelige schootkat bij een harde knal in een wilde kluwen scheermessen die zo snel mogelijk onder de bank probeert te komen. Spijkerbroeken zijn daarom eind december een essentieel kledingstuk.

Het is ontegenzeggelijk een beetje cliché, als vrouw twee katten in huis hebben, maar nu ik dan toch aan dat cliché gehoor heb gegeven kan ik meteen een mooie vergelijking trekken met het hebben van mannen* over de vloer. Zo wordt met een man over de vloer je huis sneller vuil, en ook met een kat moet er plotseling een stuk vaker gestofzuigd worden. Katten willen graag met je op de bank hangen. Katten willen op gezette tijden hun eten. Katten willen je volledige aandacht. En katten proberen persistent in je bed te klimmen.

Elementary

Maar uiteraard zijn er de nodige verschillen. Zo heb ik nog nooit een vriendje hoeven borstelen omdat hij anders de bank onder haart. En waar katten aan mijn vegetarisch dieet ontkomen zal ik aan een man niet zo snel vlees voorzetten. Ook ben ik doorgaans niet geneigd om mannen de gehele dag in mijn appartement op te sluiten.

Met katten in huis val je ten prooi aan de Glijdende Schaal der Vernieling. Elk nieuwe krasje in mijn eikenhouten parket uit de jaren 60 deed pijn, nadat ik het bij mijn verhuizing had laten opschuren en lakken. Nu valt al niet meer op dat na elke stofzuigbeurt het net iets minder glanzend en net iets meer doorgroefd is omdat Bert&Fred op twee klauwen door de bocht driften om uit het pad van de stofzuiger te geraken. Waar je in het begin nog de illusie onderhoudt dat de net gekochte leunstoel door de katten met rust wordt gelaten aanvaard ik inmiddels stoïcijns de draadjes die in steeds grotere getale van de poot afhangen. Ik vrees het moment dat ik niet meer opkijk van nagels die aan het linoleum worden gescherpt.

*DISCLAIMER: Present company excluded

6 thoughts on “Poekie

  1. Ik zal eens observeren of vrouwtjeskatten een vergelijkbaar (maar dan omgekeerd) effect hebben. Zou ik ze dat kunnen leren?

  2. Pingback: Wat zegt een kat nu eigenlijk? | Marije Blogt

  3. Hi admin, i must say you have very interesting content here.
    Your website can go viral. You need initial traffic only.
    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *